Uppdaterat: Måndag den 25:e Mars 2013 kl 10:48:20
Bli medlem nu
Det föds omkring 6 000 barn för tidigt i Sverige. Varje år. Det innebär en kris för många kring det lilla barnet. Det gör det trots att vi har en oerhört bra och avancerad vård i Sverige, en vård där föräldrar involveras på ett helt annat sätt än i de flesta andra länder. Många upplever trots det ensamhet, isolering, oro, skuld. Många funderar på hur det ska bli för barnet - kring infektioner, tillväxten, utvecklingen, kring hur det ska bli i förskola och skola... Många föräldrar känner att omgivningen inte riktigt förstår dem, många föräldrar vill se en ökad kunskap hos BVC, förskola, skola samt mer information till blivande föräldrar på MVC.

Men HUR gör man för att förändra och förbättra?

Ett sätt att påverka situationen är att bli medlem i någon av de prematurföreningar som finns.

I Sverige finns idag tre aktiva föreningar - Stockholm/Uppsala, Väst och Helsingborg. För att vi som föreningar ska kunna påverka till förändring måste vi ha många bakom oss. Idag är det en bråkdel av dem kring barnet som blir medlemmar. Om du är intresserad av frågor som rör prematurfödda barn är vi tacksamma om du vill visa ditt engagemang genom att bli medlem. Har vi många medlemmar blir vår röst starkare och då kan vi åstadkomma mer.

Det spelar ingen roll om du är förälder, mor-eller farförälder, moster, farbror, fadder, forskare, sjuksköterska, läkare, barnsköterska, undersköterska, barnmorska eller professor... Alla som månar om och är intresserade av frågor som rör prematurer är välkomna som medlemmar.

Klicka på knappen "Bli medlem" för att bli medlem hos Prematurföreningen Väst
(knappen syns endast när du inte är inloggad på hemsidan)